Haparandabladet Tisdagen den 8 maj 1984

GRATTIS   Schack-Mattsson

- Kenth Johansson -
HAPARANDA. Exakt 10.37 rullade tåget från Sundsvall in på bangården i Haparanda. Där väntade massor med skolungdomar på sina hjältar: Fredrik Attefall, Fredrik Mella, Tommi Saukkoriipi, Erik Johansson, Henrik Mella, Niklas Wikström, Mikael Mattsson och Martin Mella som "gjorde det". De har nämligen kvalificerat sig till riksfinal för skolornas lag-SM i schack som avgjordes i Sundsvall i helgen.

   Det var alltså rena festyran då hjältarna kom hem. Eleverna hade gjort massor med plakat med käcka ramsor.

- Grattis och välkommen hem, säger Ingrid Attefall till Mikael Mattsson

   Det blev pussar och kramar när grabbarna kom ut från tåget. De uppvaktades också med blommor från lärare och föräldrar.   - Grabbarna har verkligen skött sig med äran. Jag kunde aldrig drömma om att båda lagen skulle gå till riksfinalen, sade Ove Attefall, som har följt grabbarna till Sundsvall.  Det var inga lätta segrar för Haparandakillarna. Grupp B blev en riktig rysare då både Gränsskolan och Ålidhem från Umeå hamnade på samma partipoäng. Men gruppsegern gick till Gränsskolan då de hade fler matchpoäng.
   Fredrik Attefall var bäst av killarna med sina tre poäng.
   I C-gruppen var det nästan lika tufft. Grankullenskolan hamnade på 16 poäng och Gnarp från Hälsingland på 15.5. Det var alltså bara en halv poäng som skiljde lagen åt. Grymt att missa finalen med så liten marginal. Nu väntar riksfinal i Göteborg om tre veckor.
   - Egentligen ska vi väl inte ha så mycket att hämta där - men chansen finns, säger Ove Attefall.
Tre av de här grabbarna Fredrik Attefall, Fredrik Mella och Tommi Saukkoriipi har tidigare medverkat i en riksfinal. Det var 1982 och då hamnade de på en fin andraplats. Är det dags att förbättra den placeringen?

 

 

1999-02-26   Copyright © 1995-99 Schack 64, Haparanda. All Rights Reserved.