Notiser våren 2009

2009-06-02

Ratingtalen spikade

Nu har alla resultat som kan påverka ratingtalen i Schack 64 kontrollerats och därmed är listan komplett, en ändring från den preliminära listan är att Jörgen Waara och Olavi Tennos bytte plats, nu ligger Jörgen först av dessa två.
Listan: Rating 1 maj 2009

2009-05-05

Lennart Wuopio vann snabb-KM

Vårsäsongen på klubben avslutades idag med de återstående parterna i snabb-KM. Etta med 10/11 blev Lennart Wuopio som tog fram gamla mästartakter och inte släppte till någonting i onödan. Lennart har i flera decennier varit en framgångsrik snabbspelare och också tillhört toppen i mängder av turneringar, vi säger grattis! Två kom Jere Maunu som i sista ronden gled förbi slutlige trean Per-Olov Rova. Alla tre medaljörer förblev obesegrade så det blev antalet remier som till slut avgjorde det hela, imponerande insatser av alla tre. Fyra kom Olavi Tenno som hade en olycklig inledning i turneringen men spurtade bra.
Dagens partier slutade med idel segrar för vit:
Jere Maunu
-
Ove Attefall
1-0
Olavi Tenno
-
Jari Ikonen
1-0
Olavi Tenno
-
Lars-Åke Gustafsson
1-0
Jari Ikonen
-
Alexander Svarvare
1-0
Lars-Åke Gustafsson
-
Alexander Svarvare
1-0
Läs mer: Tabell

Nu blir det uppehåll med klubbaftnarna fram till den första tisdagen i september som infaller redan på månadens första dag. Trots detta kommer klubben att synas i olika sammanhang innan september, 16-17 maj spelas finnkampen i Luleå och 4-5 spelare från Schack 64 kommer att ingå i Norrbottens lag. I sommarens SM lär också ett gäng spelare representera Schack 64.

2009-05-04

UmELOpen

I Umeå har en ELO-turnering spelats under valborgsmässohelgen med tre spelare från Schack 64 på startlinjen. Tävlingen som hade lockat 16 spelare vanns av hemmaspelaren Ulf Hammar före klubbkamraten David Nygren, båda tog goda 6 poäng av 7. Bäste norrbottning blev Michael Mattsson som med 4 poäng placerade sig på 6:e plats, bra kämpat med tanke på inledningen med 1 pinne efter första dagens fyra partier! Jörgen Waara tog 3½ poäng vilket räckte till 8:e plats och LG Carlsson hade en mindre lyckad turnering, 2½ är inte godkänt. Tobias Pettersson, SS Luleå placerade sig precis mellan Mattsson och Waara på samma poäng som den senare. Det kämpades friskt i alla ronder och inga fegremier sågs så långt ögat nådde. Dessutom kunde toppbordet följas i livesändning genom hela turneringen vilket säkert var ett uppskattat inslag, all heder åt arrangörerna!
Läs mer: SK Rockaden Umeå

2009-04-24

Preliminära ratingtal

Klubbens nya ratinglista för maj finns nu upplagd i en preliminär version, det kan ännu finnas orapporterade partier. Som vanligt ligger Dietmar Vinke först på listan trots ett litet tapp under vårsäsongen. Topp-5 ser ut så här: 1) Dietmar Vinke (2251), 2) Fredrik Mella (2184), 3) Matti Piuva (2140) 4) Micheel Mattsson (2088) 5) Fredik Attefall (2061). Även ELO-talen på FIDEs april-lista finns med, FIDE uppdaterar sina listor fyra gånger per år, det är i januari, april, juli och oktober.
Läs mer: Rating 1 maj 2009

2009-04-22

Snabb-KM

Ett flertal partier i snabb-KM spelades igår, nu har hälften av deltagarna spelat färdigt och i ohotad ledning ligger Lennart Wuopio som på elva ronder vunnit nio partier och spelat två remier, en imponerande insats! Vi återkommer med fler kommentarer då alla partier spelats klart..
Läs mer: Tabell

2009-04-14

Obesegrad trio toppar snabb-KM

Idag fortsatte snabb-KM med friskt spel i ronderna 5 - 13, alla var inte på plats så man spelade så mycket man hann med. I toppen ligger nu Jere Maunu med 8½ av 10 före Lennart Wuopio 8/9 och Per-Olov Rova 7½/9, dessa tre är obesegrade så här lång och lär också göra upp om medaljerna när spelet rullar vidare. Bakom topptrion jagar närmast Ove Attefall, Lars-Åke Gustafsson och Jari Ikonen.
Peter Sandström Wuopio överraskade positivt idag genom att besegra Tord Ocklind och Lars-Åke Gustafsson gjorde sammaledes genom att klara remi mot Jere Maunu, kanske var det krokbenet som gör att Jere missar guldet, vem vet? Den spännande finalen blir den 5 maj.
Läs mer: Tabell

2009-04-02

Lennart Wuopio inledde bäst i snabb-KM

Årets KM i snabbschack startade i tisdags med 13 spelare anmälda, några hann spela 6 partier, andra 5, men de flesta spelade 4 partier, undantaget är klubbmästaren i långschack, Pierre Näckholm, som ännu inte spelat något parti. Bäst gick det för Lennart Wuopio som bara tappade en halva, mot Jere Maunu, i denna första omgång av mästerskapet. Vinsten mot en av förhandsfavoriterna, Olavi Tenno, visar att Lennart har konserverat formen trots måttlig träning under säsongen. Ove Attefall som med två partier mer spelade leder på 4½ av 6 förlorade i inledningsronden mot Olavi Tenno men släppte därefter bara en halva under kvällen, remin kom mot Per-Olov Rova som alltid är farlig. Tvåa efter Ove i den haltande tabellen ligger DM-meriterade och hittills obesegrade Jere Maunu på 4 av 5 poäng. Lennart Wuopio ligger trea på 3½ av 4 och har tappat minst av de som spelade inledningskvällen. Den spännande tävlingen fortsätter efter påsk, den 14 april, och avslutas 5 maj.
Läs mer: Tabell

2009-03-24

Årsmöte och blixt

I lördags hade klubbens årsmöte på Tornedalsskolan utan några längre diskussioner, det hela gick snabbt och smidigt. Styrelsen omvaldes i sin helhet: Ordförande Ove Attefall, vice ordförande Lars-Åke Gustafsson, kassör Lennart Wuopio, sekreterare Jari Ikonen, ledamot Olavi Tenno.
Peter Sandström Wuopio ansvarar för ungdomsverksamheten och LG Carlsson sköter hemsidan på nätet.
Blixt-KM spelades efter årsmötet och här var det strid in på mållinjen, inför sista ronden ledde Olavi Tenno med en halva före Dietmar Vinke och just dessa möttes i en ren final. Efter hård kamp lyckades Dietmar vinna partiet och knipa guldet för tredje året i rad. Trea efter Olavi kom Jere Maunu som bara förlorade ett parti.
Resultat:
Pl. Namn Poäng
1. Dietmar Vinke 10 av 11
2. Olavi Tenno 9,5
3. Jere Maunu 9
4. Pierre Näckholm 8,5
5. Per-Olov Rova 6,5
6. Lennart Wuopio 6,5
  (12 deltagare)  
Hela listan: Blixt-KM 2009

2009-03-22

Fin debutsäsong för Schack 64 i norrettan

Schack 64 avslutade den allsvenska säsongen med bortamatch idag mot SS Luleå i div. I norra. Hemmalaget hade högre rating på samtliga bord med i snitt +230. De redan klara seriesegrarna, SS Luleå, tog också en komfortabel seger med 5½-2½ mot ett mycket reservbetonat Schack 64 som dock bjöd på hård kamp överlag. Den som visade framfötterna ordentligt var Michael Mattsson som slog Norrbottensmästaren Kaj Engström i ett publikparti av bästa märke. Michael blev därmed bäste poänglockare i laget denna säsong på 5½ poäng. Per-Olov, Pierre, LG och Linus spelade upp bra ställningar som lovade gott men utdelningen blev 0 poäng, så kan det gå. Olavi, som spelade mot Tobias Pettersson, fick tidigt sin damflygel paralyserad och förlusten var sedan oundviklig. En som däremot hade flyt var Jere. Hans motståndare, Mats Liljenberg, missade ett damoffer på h7 som hade lett till matt i tre, i stället följde ett sorglöst drag som Jere besvarade med damschack som ledde till kvävmatt! Den halva poängen togs på första bordet av Dietmar Vinke mot Kurt Setterqvist i ett mycket kort parti.
Förlusten mot Luleå innebar att båda Uppsalalagen passerade Schack 64 i sluttabellen, men med tanke på att det var första säsongen i ettan är en fjärdeplats riktigt bra. Dessutom var det bara Luleå som tog fler partipoäng än Schack 64!
Se partiet: Michael Mattsson - Kaj Engström
Läs mer: Tabell
Se också: Alla divisioner på SSF:s hemsida

2009-03-10

Full pott för Pierre i KM

KM avslutades i dag och redan klara ettan Pierre Näckholm satte sista stolpen i sitt staket genom att vinna mot klass-II-mästaren Peter Sandström Wuopio. Tio raka segrar är oslagbart och imponerande! Eftersom guld- och silverplatserna var bokade sedan tidigare av Pierre och P-O knöts finalrondens intresse till kampen om bronset. Olavi Tenno som låg trea innan finalen blev här upphunnen av Ove Attefall som landade på samma slutpoäng vilket ytterligare skärpte till striden. Nu blev det särskiljning och den som drog det långsta strået var Ove som i och med det vann bronspengen. I övrigt noteras från finalronden att Lars-Åke Gustafsson tog en meriterande seger genom att slå Jere Maunu som ligger nästan 400 poäng högre i rating, allt kan hända i schack!
Vi gratulerar vinnarna, klubbmästaren tillika Haparandamästaren 2009, Pierre Näckholm samt segraren i klass 2, Peter Sandström Wuopio.
Dagen övningar gick så här.
Resultat:
Ove Attefall
-
Ambjörn Joki
1-0
Pierre Näckholm
-
Peter Sandström Wuopio
1-0
Lars-Åke Gustafsson
-
Jere Maunu
1-0
Per-Olov Rova
-
Alexander Svarvare
1-0
Robin Wiik
-
Jari Ikonen
0-1
Ambjörn Joki
-
Ove Attefall
0-1
Olavi Tenno   Frirond  
Medaljörerna blev.
Klass 1: 1) Pierre Näckholm 10, 2) Per-Olov Rova 8,5, 3) Ove Attefall 7.
Klass 2: 1) Peter Sandström Wuopio 3, 2) Ambjörn Joki 1, 3) Alexander Svarvare 0.
Läs mer: Tabell

2009-03-08

SS Luleå II vann länsserien

Sista ronden i länsserien spelades idag, Schack 64 II mötte storfavoriterna SS Luleå II på hemmaplan. Peter Sandström Wuopio, lagledare rapporterar:
Överlag bjöds på hårda partier men ganska snabbt kunde man se att Luleåspelarnas större rutin skördade framgångar. På förstabordet mötte P-O Rova starke Kent Björkbom i ett parti där ingen kunde överlista den andre - alltså remi. Jari Ikonen på andra bordet tappade kvalitet mot Hans Svensson och sedan var dagen förstörd. Lars-Åke Gustafsson på tredje bord mötte Erik Degerstedt som tog en stabil vinst efter starkt spel. Unge Robin Wiik på bord 4:a spelade mot betydligt högre rankade Mats Liljenberg som tillät Robin att ta ett torn. Priset blev dyrt, för att freda kungen skulle Robin vara tvungen att ge tillbaka allt med ränta och inför alla hot med dålig tid valde Robin att kasta in handuken.
Resultat, rond 5:
Schack 64 II - SS Luleå II 0,5-3,5
Piteå SK   Gällivare SS 4-0 w.o.
Bodens SK
-
SS Luleå III 3-1
Schack 64 II kom därmed sist i serien men man skall ha kredit för att i de två första ronderna spelat oavgjort mot både Piteås och Bodens förstalag. Med lite bättre flyt mot Gällivare SS och SS Luleå II låg en fjärdeplats serverad men nu blev det två knappa förluster i stället. Trots allt en givande serie där utbytet med andra klubbar är prio ett!
Läs mer: Tabell

2009-03-08

Flick-SM i Umeå

Ett ögonblick av koncentration
Foto: LG Carlsson
Flick-SM spelades på Teg i Umeå under helgen. Tävlingen hade lockat 40 deltagare från hela Sverige och det bjöds på spännande spel och trevlig samvaro under dagarna två. För de äldre grupperna kunde man också följa ett eller två toppartier live på nätet. Alla som följde spelet kunde konstatera att det var hög kvalitet med hänsyn till åldern på spelarna.
Arrangörerna, SK Rockaden Umeå, med Mikael Forsberg som överledare genomförde tävlingarna på ett proffsigt sätt med snabb resultatrapportering på nätet och kunniga domare i alla klasser. Klubben har ju stor rutin efter tidigare tävlingar som skol-SM, stora SM, Schack4an, Björkstadschacket mm. Som alltid är det förarbetet som grundlägger det hela.

Segrare i de olika klasserna blev:
Klass Vinnare Skola Klubb
A 17-20 år Magdalena Bator Kungsholmens Gymnasium SK Rockaden Stockholm
B 14-16 år Linda Åström Engelska Skolan Linköpings ASS
C 11-13 år Sara Hadimirza Råbyskolan Bro SK
D -10 år Malva Dahlqvist Ängskolan SK Rockaden Stockholm
Läs mer på SK Rockaden Umeås hemsida: www.rockaden.nu

2009-03-04

Pierre Näckholm klubbmästare

Igår spelades de kvarvarande hängpartierna i KM. Klart är redan nu, trots att en rond återstår, att Pierre Näckholm blir ny klubbmästare med Per-Olov Rova på andra plats. Vem som tar bronset i KM avgörs i sista ronden då trean Olavi Tenno, som har spelat klart, kan bli upphunnen av både Ove Attefall och Jere Maunu. Vi återkommer med mer detaljer om KM efter sista ronden.
Gårdagens partier gick så här.
Resultat:
Pierre Näckholm
-
Alexander Svarvare
1-0
Jari Ikonen
-
Per-Olov Rova
0-1
Läs mer: Tabell

2009-02-24

Peter Sandström Wuopio klass II-segrare

Idag spelades tionde och näst sista ronden av säsongens KM. Ledande Pierre Näckholm vann ånyo och är i praktiken klar vinnare även om det ännu teoretiskt finns chanser för P-O Rova att gå förbi. I klass 2 är däremot Peter Sandström Wuopios seger nu klar med en rond kvar att spela, grattis Peter!
Resultat:
Olavi Tenno
-
Ambjörn Joki
1-0
Ove Attefall
-
Robin Wiik
1-0
Jari Ikonen
-
Per-Olov Rova
uppsk.
Alexander Svarvare
-
Lars-Åke Gustafsson
0-1
Jere Maunu
-
Pierre Näckholm
0-1
Peter Sandström Wuopio   Frirond
Läs mer: Tabell

2009-02-23

DM-dubbel till Tobias Pettersson

Norrbottens Schackförbunds höll årsmöte i Luleå på söndag, 22 februari. Det hela var en stillsam historia utan dramatiska beslut. Lite oklart är dock vem som tar över styret i NSF det kommande året, det kan bli Haparanda Boden eller Piteå om villiga krafter träder fram.
samma dag spelades både Blixt-DM och Snabb-DM med Luleås Tobias Petterson som segrare två gånger om, grattis till dubbeln Tobias! Schack 64 hemförde en DM-medalj genom Jere Maunu som kom 3:a i blixten.
Läs mer: Snabb-DM 2009  Blixt-DM 2009

2009-02-17

KM rond 9

Nionde ronden av KM spelades idag.
Resultat:
Jere Maunu
-
Peter Sandström Wuopio
1-0
Pierre Näckholm
-
Alexander Svarvare
uppsk.
Lars-Åke Gustafsson
-
Jari Ikonen
0-1
Per-Olov Rova
-
Ove Attefall
½-½
Robin Wiik
-
Olavi Tenno
0-1
Ambjörn Joki
-
Frirond
Läs mer: Tabell

2009-02-15

Förlust i Gällivare

Näst sista ronden i länsserien spelades idag, för Schack 64 II innebar det bortamatch mot Gällivare SS.
Peter Sandström Wuopio, lagledare rapporterar:
Som vanligt spelade P-O Rova på toppbordet säkert och tog en stabil vinst mot flerfaldige DM-mästaren Kalle Bodin. Jari Ikonen som mötte Rolf Fransson förlorade efter ett vackert kvalitetsoffer som avgjorde. Under tiden spelade Lars-Åke Gustafsson upp en bra ställning mot Per-Anders Buhr och vann kvalitet men eftersom motståndaren till slut fick två bönder som kompensation mynnade det hela ut i remi. När sedan Peter Sandström Wuopio förlorade mot Inge Isaksson skrevs resultatet till 2½-1½, vinst för hemmalaget Gällivare SS.
Resultat, rond 4:
SS Luleå III
-
Piteå SK 0-4
Gällivare SS
-
Schack 64 II 2,5-1,5
SS Luleå II
-
Bodens SK 1,5-2,5
Det blev tre oväntade resultat denna dag, men SS Luleå II lär nog ta hem det hela hur som helst, för Schack 64:s del blir jumboplatsen svår att undvika nära det hela summeras.
Sista ronden spelas 8 mars då Schack 64 II möter ledande SS Luleå II på hemmaplan.
Läs mer: Tabell

2009-02-10

Hängpartier spelade i KM

Idag spelades de enda två kvarvarande hängpartierna i KM, det blev vinster för Tenno och Maunu som båda fortfarande är med i medaljstriden även om guldet är utom räckhåll.
Resultat:
Jari Ikonen
-
Olavi Tenno
0-1
Alexander Svarvare
-
Jere Maunu
0-1
Läs mer: Tabell

2009-02-09

Kontraktet säkrat i ettan!

Förstalaget spelade dubbla matcher på bortaplan i helgen och resultatet, en vinst och en oavgjord innebar att kontraktet i serien är säkrat, strålande gjort av nykomlingarna! Lördagens match mot SS Gambit i Norrtälje slutade 4-4, vilket var ett rättvist resultat i en jämn match. På söndag var det Järfälla SS som stod för motståndet och trots att det på pappret var ganska jämnt lyckades Schack 64-spelarna ta fram det bästa och vinna med klara 5½-2½. Tre fullpoängare noterades i laget. Fredrik Mella tog sin 5:e och 6:e raka seger efter mycket stabilt spel med liten felprocent som satte motståndarna under ständig press vilket till slut gav utdelning, Fredrik är den som spelar bäst i laget just nu, ingen tvekan. Michael Mattsson visade prov på bra räknekapacitet och starka nerver i komplicerade ställningar där minsta felsteg kunde vara ödesdigert, två pinnar där också, bravo! Tommi Saukkoriipi tog inga risker utan byggde metodiskt upp ställningarna med positionella medel och båda dagarna saknade motståndarna effektiva motmedel och dukade till slut under, stark spel av Tommi! Även Fredrik Attefall (remi + vinst) och Henrik Mella (två remier) spelade stabilt och var viktiga kuggar i lagmaskinen.
Schack 64 ligger tvåa med en rond kvar men åt ledande SS Luleå finns inget att göra, de har redan vunnit serien och vi lyfter på hatten!
Tabell
Se alla divisioner och grupper

2009-02-03

Kaj Engström Norrbottensmästare

Årets DM gick av stapeln i Luleå i månadsskiftet januari-februari. Tävlingen fungerade som DM för både Västerbottens och Norrbottens SF. Norrbottningarna på plats var nio till antalet och flera av de absoluta topparna i länet var med, kul! Seger togs av Kaj Engström (2237), SS Luleå på 5 poäng av 6 med klubbkamraterna Tobias Pettersson (2130) och Martin Almström (2272) på de övriga medaljplatserna, de spelade ihop 4½ respektive 4 poäng. Starke Kurt Setterqvist tog lika många poäng som Martin men särskiljningen gick honom emot denna gång.
Västerbottningarna hade endast två (!) spelare på plats, Rune Sandström och David Nygren från Umeå. Tråkigt nog var dessutom David tvingad att avbryta tävlingen efter 4 ronder av familjeskäl vilket resulterade i att Rune Sandström blev mästare i Västerbotten på ynka 2,5 poäng, när hände det senast?
Läs mer: Resultat
Arrangörens hemsida: SS Luleå

2009-02-03

Vem kan stoppa Pierre i KM?

Pierre Näckholm har varit säkerheten själv i pågående KM och idag kom den sjunde raka segern, nu finns bara ett hot kvar i striden om guldet, det är Per-Olov Rova som skuggar en poäng bakom. Även P-O vann idag, i ett långt parti mot svårflirtade Olavi Tenno. En granskning av vilka som möts i slutronderna samt att Pierre har råd med en förlust ger svaret på rubriken: ingen!
Lars-Åke Gustafsson överraskade genom att lugga Ove Attefall på en halva trots att Ove stod två bönder över. Av klass 2-spelarna tog Peter Sandström Wuopio en avgörande poäng idag genom att vinna mot Ambjörn Joki vilket i praktiken innebär att segern i klassen är i hamn.
Resultat:
Olavi Tenno
-
Per-Olov Rova
0-1
Ove Attefall
-
Lars-Åke Gustafsson
½-½
Jari Ikonen
-
Pierre Näckholm
0-1
Alexander Svarvare
-
Jere Maunu
uppsk.
Peter Sandström Wuopio
-
Ambjörn Joki
1-0
Robin Wiik
Frirond
Läs mer: Tabell

2009-02-01

Dalarnas SchackförbundTopplacering för Michael Mattsson i Dala Open

Under helgen har Dala Open 2009 spelats i Borlänge med Schack 64:s Michael Mattsson och Jörgen Waara med i startfältet. Man spelade 3 ronder med 30 minuters betänketid för hela partiet och 4 ronder med betänketiderna 30 drag/1.5 timme + 30 min för resten av partiet. Slutsegern i tävlingen som hade lockat 67 startande delades mellan klubbkamraterna Krister Olsson och Kent Ängskog från Horndals SK. Båda spelade ihop 6 poäng och hade dessutom samma kvalitetspoäng. Strax efter, på 5½ poäng, kom en trio, däribland Michael Mattson som hade en riktigt lyckad helg, mycket stark insats! Lite länge ner i prislistan hittar vi Jörgen Waara som tog 4 poäng i tävlingen. Goda insatser således, bådar gott inför allsvenskan till helgen!.
Toppen i Dala Open (30/1 – 1/2) blev så här:
P.
Namn Rat. Klubb Poäng 
1-2
Krister Olsson 2324 Horndals SK
6
1-2
Kent Ängskog 2263 Horndals SK
5
3.
Eric Vaarala 2134 Horndals SK
5,5
4.
Michael Mattsson 1998 Schack 64 Haparanda
5,5
5.
Henrik Lindberg 2268 Upsala ASS
5,5
6.
Johnny Becker 2094 Hedemora SS
5
7.
Göran Rörvall 2194 Hedemora SS
5
8.
Haroon Azizi 2213 Sollentuna SK
5
9.
J-O Vatn 1941 Västerås SK
5
10.
Björn Tagesson 2095 SS Gambit Norrtälje
5
11.
Carl Eidenert 1808 SK33 Enköping
5
67 deltagare    
Läs mer: Resultat
Arrangörens hemsida: Dalarnas Schackförbund

2009-01-27

Snabbt spel av Lars-Åke i KM

Idag spelades fyra av fem uppskjutna partier i KM och kvällens höjdare stod Lars-Åke Gustafsson för som hann spela hela två KM-partier under en och samma kväll! En vinst och en förlust blev skörden för den snabbspelande Lars-Åke som starkt bidrog till att det nu bara finns ett hängparti kvar i turneringen, starkt jobbat av alla inblandade!.
Dagens resultat:.
Olavi Tenno
-
Ove Attefall
1-0
Jari Ikonen
-
Alexander Svarvare
1-0
Lars-Åke Gustafsson
-
Ambjörn Joki
1-0
Robin Wiik
-
Lars-Åke Gustafsson
1-0
Ledande Pierre Näckholm fick se ännu en konkurrent om guldet försvinna när Ove Attefall förlorade mot Olavi Tenno som övertygade idag. Klass 2 leds av Peter Sandström Wuopio före Ambjörn Joki och Alexander Svarvare.
Läs mer: Tabell

2009-01-25

Förlust för andralaget

I distriktsserien spelades tredje ronden idag, Schack 64 II hade hemmamatch mot SS Luleå III.
Resultat, rond 3:
Gällivare SS - SS Luleå II 0-4
Schack 64 II - SS Luleå III 1,5-2,5
Piteå SK - Bodens SK 2,5-1,5
Resultaten innebär att både Piteå SK och SS Luleå III passerade Haparandalaget i tabellen och att SS Luleå II nu är nära serieseger med idel vinster.
Nästa rond spelas 15 februari då Schack 64 II möter Gällivare SS på bortaplan.
Läs mer: Tabell

2009-01-20

Näckholm har kopplat greppet i KM

Pierre Näckholm tog hela poängen i det viktiga mötet mot Ove Attefall när KM fortsatte idag, full pott så här långt! Resultatet innebär också att alla förutom Pierre nu förlorat minst ett parti och gett guldläge för den gode Pierre. Av de som ligger närmast har Per-Olov Rova och Ove Attefall varsin förlust medan Jere Maunu, Olavi Tenno och Jari Ikonen alla har två förluster. Tord Ocklind har brutit turneringen p.g.a. tidsbrist, alla hans resultat har strukits enligt reglerna eftersom mer än hälften av partierna var ospelade.
Resultat, rond 7:
Alexander Svarvare
-
Peter Sandström Wuopio
0-1
Jere Maunu
-
Jari Ikonen
1-0
Pierre Näckholm
-
Ove Attefall
1-0
Lars-Åke Gustafsson
-
Olavi Tenno
0-1
Robin Wiik
-
Ambjörn Joki
1-0
Per-Olov Rova
Frirond

Ställningen efter rond 7 (inom parentes antal partier kvar):
P.
Namn Poäng  Kvar 
1.
Pierre Näckholm
6
(4)
2.
Per-Olov Rova
5
(4)
3.
Ove Attefall
4
(5)
4.
Jere Maunu
4
(4)
5.
Olavi Tenno
3
(5)
6.
Jari Ikonen
2
(6)
7.
Robin Wiik
2
(4)
8.
Peter Sandström Wuopio
2
(3)
9.
Lars-Åke Gustafsson
1
(6)
10.
Ambjörn Joki
1
(4)
11.
Alexander Svarvare
0
(5)
12.
Tord Ocklind
-
-
Läs mer: Tabell

2009-01-13

KM rond 6

Klubbmästerskapet rullar vidare, idag spelades sjätte ronden. I topp ligger Ove Attefall, Pierre Näckholm och Per-Olov Rova, alla med 5 poäng. Ove och Pierre har båda spelat fem partier med full pott medan P-O spelat sex partier med resultatet 5-1. Pierre fick en riktig skalp idag då han slog flerfaldige klubbmästaren Olavi Tenno som svart i en kungsgambit.
Lite trist med alla uppskjutna partier, hoppas alla inblandade gör ett ryck och spelar undan lite av detta.
Resultat:
Olavi Tenno
-
Pierre Näckholm
0-1
Ove Attefall
-
Jere Maunu
1-0
Jari Ikonen
-
Alexander Svarvare
uppsk.
Ambjörn Joki
-
Per-Olov Rova
0-1
Tord Ocklind
-
Lars-Åke Gustafsson
uppsk.
Peter Sandström Wuopio
-
Robin Wiik
1-0
Läs mer: Tabell

2009-01-01

Inbjudan DM 2009

Årets tävling spelas på samma sätt som de senaste åren, dvs. en gemensam tävling för Norrbotten och Västerbotten där slutplaceringarna sedan räknas per distrikt. Tävlingarna i år går i Luleå helgen 31 januari - 1 februari.
Om vi ser några år bakåt har vinnarna varit
År Norrbotten Västerbotten
2008 Tobias Pettersson Nicklas Marklund
2007 Kurt Setterqvist David Nygren
2006 Martin Almström Nicklas Marklund
2005 David Nygren Gösta Enqvist
2004 David Nygren Viktor Forsberg
Läs mer: Inbjudan (pdf)

2009-01-01

Nya ratingtal

Klubbens ratinglista som gäller från 1:a januari 2009 är spikad, även de nya Elo-talen finns med och nu har också Jörgen Waara fått sitt första Elo-tal.
Läs mer: Rating 1 januari 2009